Mårten Andersson

En resenär som vill få fler att upptäcka det fantastiska landet Thailand!

30000

Hotell

20

Journaler

3 Vattenfall Du Måste Besöka!

Har du, som jag, alltid velat att besöka några vattenfall? Då är denna journal något du bör läsa vidare på!
Jag kommer lista mina 3 favorit vattenfall som jag besökt i Thailand. Hoppas du får möjlighet att något dag också få se dessa!

Innehållsförteckning

1. Mae Ya

Vattenfall Mae Ya ligger i den norra delen i Thailand. Det är en hyfsad kort resa från Chiang Mai med bil.
I nationalparken Doi Inthanon, nära moder jord, hittar du fallen som är närmre 800 meter hög och cirka 300 meter bred. Det är ingen dålig upplevelse och så något så kraftigt vattendrag!
Det är såklart något lugnare än i stadens brus och rörelse.

Det lättaste sättet att ta sig till parken är så klart att hyra en chaufför som kör dig/er dit. Väl framme är det endast en kort promenad på 10 minuter.

2. Erawan

Om du är i Bangkok är det 3 timmar i bil till Erawan vattenfall. Man får åka en bit väster för att komma fram till Kanchanaburi-provinsen. Det fräna med Erawan är att det egentligen är flera nivåer som gör fallen.
I den första delen ser du fiskarna enkelt på grund av att vattnet är så klart. Så har du möjlighet och vill, ta med en snorkel!
Andra delen kan man i vissa förhållanden gå bakom fallet, vilket är super häftigt! Som i en film!
Med tanke på att promenaden till fallen inte är speciellt enkel så är det bäst att inte ha småbarn eller för tung packning. Vandringen är endast 1,5km lång men så pass besvärlig att det blir jobbigt ändå.

3. Haew Suwat

I Nationalparken Khao Yai kan du finna, den förmodligen det kändaste fallet i Thailand, Haew Suwat fallet. På endast 70 meter fall har den ändå fått vara med i kända filmer.
De har en utsiktsplats vid fallen, och där får man de vackraste bilderna och det är endast 5 minuter promenad från parkeringen! Så väldigt familjevänligt.
Det är inte konstigt att denna plats och vattenfall är bland den mest populära bland Thailändarna själva!

Självklart är det en populär plats även för turister för sin naturliga skönhet.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *