Mårten Andersson

En resenär som vill få fler att upptäcka det fantastiska landet Thailand!

30000

Hotell

20

Journaler

5 saker Bangkok har att erbjuda

Många landar i Bangkok innan man reser vidare mot andra platser i Thailand.
Visste du att det finns flera hundra tempel i Bangkok? Man måste ju inte besöka allt och alla, det skulle ta flera veckor. Men några tycker vi att du skall ta dig tid för att besöka. Man behöver så klart inte vara religiös för att besöka dem, inte heller hålla med vad buddism står för.

1. The Grand Palace

Inte bara en byggnad, utan ett helt område med flera ståtliga betydandesfulla hus.
Det är nog det största templet i Bangkok. Det byggdes 1782, alltså väldigt länge sen!
Förr användes de som hushåll för Thailands kungar. Men sedan en tid tillbaka används de endast för officiella möten och ceremonier.

Man kan ta en guidad tur, som vi rekommenderar, så man får all information och en mer djup förståelse för byggnaderna. Det är som oftast väldigt populärt för turister att vandra i timmar för att beskåda alla byggnader. Att tänka på är att det finns en klädkod för att gå in på området.
Män: Täckta axlar, långbyxor och ordentliga skor. Har du sandaler måste du ha strumpor på dig.
Kvinnor: Täckte axlar och knän.

2. Kian Un Keng Shrine

Detta tempel, som är kinesiskt och smyckat med drakar, som fler andra i staden, på sitt tak. Bland det äldsta i Bangkok faktiskt.
Templet erbjuder en staty som är av det mer ovanliga slaget. Statyn föreställer Guanyin sittandes som annars brukar avbildas ståendes. Statyn är guldig och ser helt fantastiskt ut! Det är inte massivt guld, utan kärnan är av trä och guldet är endast på ytskicket.

Guanyin är barmhärtighetens gudinna inom buddismen. Det finns faktiskt en staty i Sverige av denna gudinna. Den finns vid Dragon Gate, ett affärsområde.

3. Goji Kitchen + Bar

En av de bästa restaurangerna i Bangkok! 5/5 stjärnor har det fått på olika ställen. Restaurangen har fått lovord som: “Bra variation o menyn och hög personal service.”, ”Ett fantastiskt ställe för att äta middag på!!!”, ”Superb service och schyssta priser.”.

Är det varietet, hög service och bra priser, ja, då är det Goji Kitchen du ska besöka!

4. Chatuchak Marknaden

Ska du besöka en marknad i Bangkok så är det denna! Det är den största dem har med över 10.000 stånd som säljer allt du kan tänka dig. Men akta dig, det är tyvärr inte allt som är äkta. Men du kan fynda billiga kläder, klockor och djur, ja precis allt du kan tänka dig.
Du kan besöka Chatuchak Marknaden fredagar mellan 18.00 till 24.00 och på helgen mellan 9.00 till 18.00.

5. Damnoen Saduak Marknaden

Detta är den största och mest välkänd av de alla flytande marknaderna vid Bangkok. Denna ligger tyvärr en bit utanför centrala Bangkok, men är så pass imponerande att det hamna på listan ändå!

På marknaden kan du hitta saker som exotiska frukter, som är så färska att man kan tro man själv plockade ner det från trädet. Du hittar över lite hantverk, streetfood som får smaklökarna att gå i taket, och så mycket annat roligt!

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *