Mårten Andersson

En resenär som vill få fler att upptäcka det fantastiska landet Thailand!

30000

Hotell

20

Journaler

De 3 bästa öar i Thailand

I denna journal listar vi de 3 bästa öarna som vi tycker du ska besöka när du reser till Thailand.
Det är fina utsikter. Det finns härliga vandringsmöjligheter om det är något man gillar.
Man kan även få se vildsvin på en utav öarna, gissa vilken!

Och på en av öarnas granne kan man få besöka och se på en pärlodling. Hur coolt är inte det!
Läser du vidare i listan kommer du snart att få reda på det.

1. Koh Chang – Thailand

Koh Chang är den näst största ön, i Thailand, som ligger på Siambuktens östra sida. Det mesta på Koh Chang är en nationalpark innehållande mycket regnskog. Så här på ön kan du hitta mer än bara en otrolig utsikt över havet från de fina stränderna. Det finns möjlighet att ta en utflykt i djungeln där man kanske får se vattenfall, vildsvin och apor.
Man kan även snorkla och dyka i närheten.

Stränder på Koh Chang

Lonely Beach: Härlig utsikt från stranden in mot land med bergstoppar. Så både hav och berg att beskåda.

Klong Prao Beach: Detta är en stor strand som är i 3 delar på grund av 2 floder som delar den. Så på denna strand har du störst chans att få en plats med lite lugn och ro.

White Sand Beach: Öns överlägsna mest populäraste strand! Med restauranger och barer precis på stranden så finns det mesta inom ett par minuters promenad.

2. Koh Samet – Thailand

De mjukaste stränderna i Thailand hittar du här! Och du kan gå på varenda en för de ligger nära varandra. På grund av att ön ligger så pass nära Bangkok så är det vanligt att turister åker hit, så det är vanligt med mycket folk.

Stränder på Koh Samet

Ao Prao: Platsen med de mest fantastiska solnedgångar och egentligen den enda stranden på västra sidan. Söker du en lugn plats på Koh Samet, ta vägen hit!

Har Sai Kaew: Gillar du långa promenader på stranden så är denna strand något för dig. Den längsta på ön faktiskt. Enkelt att hitta en restaurang som passar dig, eller en bar, för det finns gott om dem vid stranden.

3. Koh Naki Yai – Thailand

Med en otrolig vy över Phang Ngabukten kan du besöka en lugn och trevlig ö. Som blivit mer vanlig att besöka den sista tiden.
Ön ligger nära Phuket, vilket gör den lättillgänglig för turister.

I närheten, vid grannön, så har dem en pärlodling. South Sea-pärlorna kommer från ön Koh Naka Noi, och där kan man besöka odlingen på ön.

Koh Naka Yai Beach

Koh Naka Yai Beach är den största och nästan den enda, ön är endast nästan 3 km lång och något smalare. Denna strand finns på sydvästra kusten av ön.

Sammanfattning

Ja, du ser att det finns ju så mycket öar och stränder att välja på i Thailand.
Vi har listat de 3 bästa öarna. Det finns ju så många till att utforska och uppleva deras stränder och hemliga skatter. Eller så klart nattliv om det är de man gillar. Det finns ju alltid saker att hitta på i Thailand.

Vissa av öarna är ju lättare att komma till vilket gör dem mer populära. Så vill du undvika mycket folk och långa köer på restaurang och så vidare, leta efter öar som kanske är lite besvärligare att komma till eller som ligger längre från fastlandet och en storstad.

Det finns såklart hotell bredvid eller på öarna för dig att övernatta på. Det är endast att skriva in destinationen du vill övernatta på Hotell-sidan här på sidan så visar den dig alla de fina, underbara övernattningsställen.

2 kommentarer

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *