Mårten Andersson

En resenär som vill få fler att upptäcka det fantastiska landet Thailand!

30000

Hotell

20

Journaler

En drömresa till Thailand

Vi alla drömmer alltid att få upptäcka eller göra något som verkar omöjligt.
Många drömmer om resor till Thailand, ett av de populäraste landen att resa till. Och det finns ju alltid vissa saker man måste fixa innan man kan dra utomlands och ha koll på medan man är utomlands.
Vad händer om du tappar bort till pass? Har du vaccinerat dig ordentligt? Så nu ska vi gå igenom vissa saker som alltid är bra att ha med sig i huvudet när och innan man ska åka!

Att tänka på

Kläder är väl något man sällan packar med till Thailand, i alla fall inte speciellt mycket av. Det mesta kan man köpa där för väldigt billiga pengar jämfört med här hemma.

Alltid viktigt att ha ett giltigt pass när man åker på resor till Thailand. Om du inte har det blir det tyvärr väldigt svårt att ta sig till Thailand eller hem.

Det är som de absolut flest vet väldigt varmt i Thailand. Så det är väldigt viktigt att dricka mycket vätska, alkoholfri vätska, annars kan man bli dålig och må illa. Och det vill man ju inte när man är på semester i ett sånt fint land!

Corona i Thailand

Du måste vara fullvaccinerad för att få resa till Thailand. Man kan också visa upp negativt PCR-test som man utfört inom 72h före resan.
Det är viktigt att du har med ett vaccinationspass som har text på engelska, annars riskerar du att inte få gå på planet. Att tänka på är att digitala dokument är inte accepterat, så behöver vara utskrivna exemplar.

Thailand har öppnat sina gränser gradvis för turister. Vilket är viktigt för dem för många i lokalbefolkningen har turister som livnär sig på just det.

Om du blir smittat under din resa kommer du behöva isoleras i minst 10 dagar på ett sjukhus i en ASQ (Alternative State Quarantine) på egen bekostnad. Där får man sitta och göra regelbundna tester tills man uppvisar ett negativt test. Det är upp till Thailändska myndigheten och läkare när man får lov att sluta vistas i karantänen. Om din hemresa blir påverkat av detta så bör du höra av dig till ditt försäkringsbolag och höra om det finns någon kompensation att få ut.

Munskydd

Det är fortfarande en rekommendation att bära munskydd. Framförallt där det kan vara svårt att hålla avstånd. Till exempel på en marknad. Det är viktigt att söka upp information för de platser du besöker.

Annan information

Det kan vara väldigt bra att ha med sig ett litet resapotek, som alvedon/ipren, dimor och plåster. Man vet aldrig om den thailändska maten sätter igång magen man inte trodde. Då kan det vara lugnande att veta att man har en tablett med sig för det. Likaså om man skulle åka på en feber, då kommer alvedonen bra till nytta.

Har du barn med dig så tipsar vi om att packa en liten väska med några leksaker. Om ni vandrar för att se några se värdigheter som ett tempel och barnen blir lite otåliga så kan man rycka fram en leksak så de kan fördriva tiden medan ni beskådar vackra byggnader. Barnmat och blöjor finns i Thailand, men det kan vara bra att packa ner dem för att ha under flygresa. De större varuhusen har Nestlé barnmat och blöjor, men de är inte riktigt i samma storlekar som vi är vana med i Sverige.

Väggadapter kan behövas. De äldre husen använder uttag med 3 stift. Dessa adaptrar går att finna i Sverige innan resa, på några olika större teknik kedjor, så som Kjell&Co.

Internetcaféer finns lite här och där i de större städerna i Thailand. Så är sällan några problem att hålla kontakten med nära och kära hemma i Sverige.

Resor till Thailand ska vara en upplevelse och det skulle ju vara förfärligt om det skulle hända något på ens semester. Så se till att vara bra förberedd och, även om det kan vara svårt, undvik att bli sjuk.


Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *