Mårten Andersson

En resenär som vill få fler att upptäcka det fantastiska landet Thailand!

30000

Hotell

20

Journaler

Hur ska jag förbereda mig inför min Thailandsresa?

Förberedelse är i de flesta fall nyckeln till ett framgångsrikt slutresultat. Det finns ingen människa på planeten som snubblar in framgång. Det föreligger alltid ett hårt arbete. Av den anledningen har vi valt att sätta samman en lista över viktiga faktorer man bör se över för att öka sannolikheten att vistelsen i Thailand blir så bra den kan bli.

Vilka är de praktiska bitarna jag behöver uppfylla inför min thailandsresa?

De praktiska bitarna är få, men viktiga. Nedan följer en lista som ger en tydlig bild av vad du behöver ha koll på inför resan:

  • Ett giltigt pass
  • Visum (Endast nödvändigt om det visar sig att vistelsen sträcker sig över en längre tid, det vill säga över 30 dagar). För en kortare vistelse än 30 dagar krävs inget visum.
  • En tur- och returbiljett är ett krav. Du kan inte åka till Thailand med enkelbiljett om du inte är thailändsk medborgare.

Vad du inte behöver oroa dig för vid resa till Thailand.

  • Vaccinationskrav. Obligatorisk vaccination var något som slopades den 1 oktober 2022 så detta är inget du behöver oroa dig för eller ta hänsyn till vid inresa i Thailand.
  • Covidbeviset är också passé. Det fanns länge krav på att inresande var tvungna att visa ett dokument som styrker att de är vaccinerade mot just Covid-19. Det är inte längre ett krav.

Flygbiljett till Thailand

Av egen erfarenhet och med tanke på hur omvärldssituationen ser ut är det ur ett ekonomiskt perspektiv fördelaktigt att boka din resa så lång tid som möjligt innan avfärd. Priser på flygbiljetter tenderar att gå upp ju närmare tilltänkt avfärd biljetten bokas. Denna utveckling är visserligen förhållandevis oberoende världsläget. Du tjänar alltid på att boka din biljett i god tid.

Det är inget krav på att inneha resehandlingar i pappersform. Resehandlingar har med tiden, precis som allt annat, kommit att anta en digital form. Ett problem med detta är att teknologi kan strula. Av den anledningen kan det vara bra att skriva ut dina resehandlingar. Det kan tänkas vara överflödigt men ibland kan det vara bra att tänka både hängslen och livrem.

Boka boende i tid

Att vara försigkommen är en viktig egenskap för att din resa till Thailand ska bli så bra som möjligt. Att vara försigkommen innebär att i någon mån förutspå framtiden och utifrån den prognosen upprätta en plan. En stark rekommendation är att i detta planeringsarbete faktorera in vikten av att hinna landa. När man kommer till ett nytt land bombarderas man av massor av intryck. Av den anledningen kan det vara skönt att ha en tillflyktsort. Så oberoende av din resas upplägg och innehåll, se till att på förhand boka ett boende där du har tid att acklimatiseras. 

Vad ska jag packa med mig till min Thailandsresa?

Vad din packning kommer att bestå av förklaras av flera faktorer. Dels så kommer innehållet i packningen variera beroende på resans längd och vad resan går ut på. En packning för en solsemester skiljer så åt i jämförelse med en packning för hiking. Oavsett typ av resa rekommenderar vi att packa lätt för att sedan handla det som saknas på plats. 

Skor

Vilka är de bästa skorna att packa med sig till Thailand? Återigen kommer svaret att variera beroende på vilken typ av resa det handlar om. Klimatet i Thailand är dock bestående oavsett typ av resa. Sett till Thailands klimat så kan det vara skönt med smidiga skor som dessutom är luftiga. Förslagsvis ett par prisvärda träningsskor av hög kvalité. Flip-flops, enklare sandaler eller tofflor bör också packas ner. 

Kalsonger

När det kommer till underkläder så kan vi varmt rekommendera kalsonger producerade i ett material med värmereglerande egenskaper. Bambu är ett material som tack vare fibrets konstruktion reglerar värme väl. När det är varmt upplevs bambu svalt och när det är kallt upplevs det som varmt. Är inte resväskan fullpackad med bambukalsonger så kan vi rekommendera kalsonger producerade i högkvalitativ bomull. Bomull av hög kvalité besitter en god andningsförmåga vilket också är lämpligt sett till klimatet i Thailand.

Strumpor

Strumpor kommer antagligen inte att användas lika frekvent som underkläder under din vistelse varför man inte behöver göra en lika grundlig analys av val av strumpor som vid valet av underkläder. En rekommendation är dock att införskaffa ankelstrumpor. Vid långa vandringar i snårig och fuktig terräng kan det dock vara bra att utrusta sig med längre strumpor för att skydda mot bland annat insekter. Ankelstrumpor tenderar också att halka ner och lägga sig under hälen vilket skapar obehag.

Väska

Vid valet av väska kan det vara bra att ha i åtanke hur pass rörlig du under din semester kommer att vara. Om resan innefattar många förflyttningar kan det vara bra att tänka på att den ska sitta förhållandevis tight. Man vill inte baxa omkring på en väska som rör sig åt höger när du rör dig åt vänster. Det kan också vara bra att tänka på kvalitén på axelremmarna. Man vill inte ha hårda och vassa axelremmar som skaver i exempelvis armhålan. Dessutom kan det vara en god idé att införskaffa en väska som har extra dämpning längs med ryggen. Att väskan tål vatten, och att den är enkel att ta av och på är också värt att faktorera in i ditt beslut kring väska. Ett annat förslag är att ta med dig fler än en väska. Förslagsvis en lite lättare väska som lämpar sig väl för dagsutflykter.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *