Mårten Andersson

En resenär som vill få fler att upptäcka det fantastiska landet Thailand!

30000

Hotell

20

Journaler

Praktiska restips inför din Thailandresa

Nu har sommaren passerat och de flesta av oss har återgått till jobb.
Men givetvis känner man redan suget efter nästa resa. Vi är redan inne i september och tiden går ändå ganska fort när man befinner sig i hamsterhjulet.

Vardagen brukar bli lite enklare när man har en resa framför sig att se fram emot. I denna artikel har vi förberett att par tips inför din Thailandresa.

Spara pengar till resan

Det kostar en del att åka till Thailand, i alla fall om du ska åka med familjen och du inte bokar resan i tid. Oavsett om du lyckats få till en bra deal eller inte så kan du behöva fylla på reskassan och det finns olika sätt att göra detta.

Rent generellt brukar man säga att pengar som man är beroende av eller ska nyttja i närtid bör finnas på ett vanligt bankkonto. Du har kanske hört att en del vänner sparar sina pengar i fonder. Fonder är ett också en bra sparform om man sparar pengar på längre sikt. Men eftersom att fonder både kan öka och minska i värde är det väldigt riskfyllt att placera pengarna där om du ska nyttja dem för att betala för din Thailandresa i jul.

Vi har alla skilda privatekonomier så det finns ingen ”gyllene regel” som passar alla, därför kan man bara diskutera detta generellt i forum som dessa. Alltså som sagt…
Om du är beroende av pengarna är ett fondsparande väldigt riskfyllt. Många gånger är det ett vanligt bankkonto som är det bästa alternativet i detta fall.

Vill du maximera ditt sparande inför resan? Här kan du läsa mer om att Spara pengar i vardagen.

Ett par praktiska semestertips!

Det är ofta billigare att betala med kort än med kontanter. När man tar ut pengar hos ett växlingskontor eller i bankautomat tar ofta både banken/automaten och kortleverantören ut diverse avgifter.

När du betalar med kort blir det oftast billigast att betala i lokalvaluta. Tänk på detta när du får alternativet att välja valuta när du blippar ditt kort i affären. Även om kort är bra så är det klokt att ha en mindre summa kontanter till hands. Utomlands är det vanligare än Sverige att man ibland inte kan betala med kort. Ha alltid minst två betalkort med dig på resan. Att ha ett extra kort med sig är som en billig försäkring. Om du tappar ena kortet så har du ett reservkort. Men för att detta ska fungera är det så viktigt att du lämnar ett av korten på hotellet. Har du båda korten i plånboken och tappar plånboken så gör extrakortet inte så mycket nytta.
Det är bra om ett av korten är ett kreditkort. Om du tänker hyra en bil krävs många gånger ett kreditkort. Många hyrbilsföretag accepterar inte vanliga debitkort (Kort kopplat till bankkontot).

Ordna ett bankid om du inte redan har ett. Även en bankdosa kan vara bra att ha med. Skulle du t.ex. bli av med plånboken innebär det att du bl.a. kommer behöva ringa till banken. Att kunna legitimera sig digitalt kommer förenkla hela processen enormt.

Vill du kunna resa ännu mer och är intresserad av privatekonomi finns här en Privatekonomi Blogg.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *