Mårten Andersson

En resenär som vill få fler att upptäcka det fantastiska landet Thailand!

30000

Hotell

20

Journaler

Vad kostar en resa till Thailand?

Thailand är ett populärt resmål för många svenskar, och det är inte så konstigt med tanke på landets varma klimat och vackra stränder.

I den här artikeln så kommer vi att gå igenom vad kostnaderna för en resa till Thailand kan komma att bli. Kostnaden beror på många olika faktorer. Några exempel på dessa faktorer är antal resenärer, hur länge man har tänkt att vara där samt vilken standard man vill ha på boende, om man vill bo nära centrum och liknande.

Vad kostar flygresor till Thailand?

Priserna på flygbiljetter till Thailand kan variera,men generellt sett kan man säga att du kan hitta flyg tur och retur till Thailand för mellan 3000 – 10 000 SEK. Nedan listar vi ett par faktorer som kan påverka priset vid bokning av flygbiljetter till Thailand.

Säsong

Högsäsongen i Thailand är under de svenska årstiderna vinter och vår, alltså mellan perioden november till april. Då är det generellt dyrare med flygresor till Thailand. Från maj ända till oktober så är det lågsäsong i Thailand på grund av att det regnar mycket under den perioden. Under lågsäsongen så kan du därmed hitta billigare flygresor. 

Framförhållning

Vid långa flygresor till andra kontinenter så är det bra att vara ute i god tid och boka flygresor. Ju tidigare du bokar ditt flyg, ju större chans har du att hitta flygbiljetter till ett bra pris. 

Vart i Thailand ska du?

Det är ofta billigare att endast flyga till Bangkok än att flyga direkt till Phuket, Krabi eller någon annan paradisstrand. Du kan ta dig överallt från Bangkok med olika kommunikationsmedel som till exempel buss, även om det givetvis är mer bekvämt med flyg. 

Vad kostar ett boende i Thailand?

Priset på boende i Thailand varierar mycket beroende på vilken standard du vill ha på ditt boende. Hostel eller vandrarhem kan du hitta så billigt som 30 SEK per natt, medan större boenden, även kallad bungalows, vid stranden kan kosta mellan 1000 – 4000 SEK per natt beroende på storlek och läge. 

Hur mycket fickpengar ska man ha med sig till Thailand?

Hur stor reskassa du ska ha med till Thailand beror på längden på din vistelse och vad du vill göra under din resa. En fördel när det gäller fickpengar är att levnadskostnaderna med mat och dryck är väldigt billigt i Thailand. 

Vill du ha en semester där du håller dig nära hotellet och slappar i polen eller på en strand nära hotellet, så kan du troligtvis klara dig på någon tusenlapp i veckan. Vill du däremot ha en lite mer aktiv semester och åka runt på guidade turer, dyka och resa runt i landet så får du räkna med en lite större reskassa. 

Tips när du reser till Thailand

Nedan följer en del ekonomiska tips för dig som vill resa till Thailand:

Ansök om en kontokredit

En kontokredit fungerar som ett slags elektroniskt kreditkort. Du ansöker om en kontokredit hos en långivare och blir då beviljad en viss summa, som du sedan kan föra över till ditt bankkonto. 

Om du blir beviljad en kontokredit på 20 000 SEK så behöver du inte ta ut hela summan direkt, utan du kan själv välja hur mycket du vill ta ut och du betalar givetvis bara ränta på det belopp som du har tagit ut. 

Ett uttag från ditt kreditkonto till ditt bankkonto sker vanligtvis mycket smidigt, ibland kan du ha pengarna på kontot inom någon timme.

Av ovanstående anledningar så är en kontokredit mycket praktisk när du är ute och reser, då du snabbt kan få tillgång till pengar om saker och ting kostar mer än vad du tänkt dig.

Du kan läsa mer om kontokrediter hos kreditochfinans.se.


Boka din resa i god tid

När du åker på en så pass lång resa som till Thailand så är det alltid bra att vara ute i god tid. Med en god framförhållning är det allra bästa om du bokar din flygbiljett 4 – 6 månader i förväg för att få ett så bra pris som möjligt. 

Även boendet är till en fördel att boka ett par månader i förväg för att få ett förmånligare pris. När det kommer till att boka boende så är det alltid en bra idé att kolla recensioner från boendet för att se vad tidigare gäster har tyckt. 

Planera din resa innan du åker

För att kunna planera din budget så bra som möjligt när du åker till Thailand så kan det vara en god idé att redan innan resan planera vad man ska göra. 

Man behöver givetvis inte planera varenda måltid i detalj, men om det är några särskilda aktiviteter man vill göra så underlättar det för dig som resenär att undersöka vad det kostar och vad man kan få ut av det bästa priset. 

Ett bra ställe att hitta aktiviteter och roliga upplevelser är Tripadvisor, där du även kan få tips på bra restauranger och olika boenden som passar just dig som har tänkt att resa till Thailand.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *