Mårten Andersson

En resenär som vill få fler att upptäcka det fantastiska landet Thailand!

30000

Hotell

20

Journaler

Yoga i Thailand – 3 Destinationer

Har det någonsin varit en dröm för dig att få utöva yoga i Thailand. Är du intresserad av vart yogan kommer ifrån och dess historik? Det finns resor att åka på! Fortsätta läsa denna journal så ska du få tips på resor som erbjuder paket med fulla dagar med yoga och andra aktiviteter för själen och din återhämtning.

Vart ska man åka?

Det finns ju såklart flera olika destinationer för att träna yoga och lära sig mer om det.
Jag kommer att lista 3 destinationer som du kan välja på för att utöva yoga i Thailand. Dessa alternativ som jag listar kommer vara på hela paket, så du endast behöver tänka på att ta dig dit.

Koh Phangan – Wonderland Healing Center

Ett 8 dagars paradis med dagar fyllda med yoga och meditation. Det finns även en hel del mer att göra på ett sånt här ställe. Pool finns att tillgå för den som känner för att skönt dopp efter ett besök i bastun eller ångrummet. Spa och ett område i trädgården specifikt för att meditera är också tillgängligt för besökarna.

Ett exempel hur en dag kan se ut på det här ställen:

 • 08:00 Ashtanga Yoga eller varför inte testa en Avgiftnings Yoga.
 • 09:00 Vegansk frukostbuffé
 • 10:00 Yoga, denna gång kanske en Vinyasa yoga, eller egen personlig tid för resa till avslappnande vattenfall
 • 12:00 Meditation med en tränare och ”Alignment” Yoga
 • 12:30 Vegansk Lunchbuffé
 • 13:00 Personlig egen tid för spa behandling, utflykter eller healing-behandlingar
 • 16:00 Mer Yoga, denna gång i Yin yoga stil
 • 19:00 Vegansk middagsbuffé
 • 20:00 Kvällsaktivitet såsom filosofiföreläsning om yoga

Läs mer här.

Phuket – Hilltop Wellness Resort

Här finns det ett 6-dagars paket för alla nivåer av yoga entusiaster. Är du nybörjade funkar det också! På den här platsen är det verkligen inga fel att få utöva yoga i Thailand, de erbjuder ett yogapass i soluppgång med en fantastik utsikt över Phuket.

Dagarna är väl planerade för att du skall få den bästa upplevelsen du kan få. Du ska få ett exempel hur en dag ser ut:

Tisdag – Fitness dagen

 • Soluppgångs Yoga
 • Kaffe/te/hälsosam snack
 • Morgonyoga
 • Frukost
 • Zumba, massage och lunch
 • Avslappning med goda och hälsosamma juicer eller smoothies
 • Solnedgångs Yoga
 • Middag

Läs mer här.

Krabi – Wareerak Hot Spring & Wellness

En plats där du kan slappna av ordentligt och bli ett med din själv, i detta fridfulla tropiska paradis. Här hedrar dem de helande traditionerna av Thailänds wellness och skogsterapi. Med de varma källorna i närheten får de vatten som de använder som naturligt medicinskt vatten som främjar hälsa och ditt välbefinnande.

En av dagarna ser ut så här:

Du startar dagen med ett yoga pass som avslutas i de varma källvattnet sedan åter man frukost. Mellan frukost och lunch har man egen tid så man kan utforska området eller ta tillfället att meditera. På kvällen är man välkommen att gå med i en Thailändsk matlagningsklass och kvällen avslutas med en natt i de underbar spat.

Läs mer här.

Packning

Om du tänker ta en resa till Thailand för att testa på yoga eller helt enkelt bara utveckla din befintliga nivå så är det bra att veta vad man behöver packa inför en sådan resa.
Det som är viktigt att tänka på är i vad man packar, att packa i en osäker resväska är inget man vill. Om tjuven är framme eller om väskan går sönder kan man snabbt bli av med sina värdefulla saker. Behöver du en ny väska så klicka din in på resväskor.se för att kika på en ny, stabil och säker resväska.

Pass är ju såklart en viktig detalj att ha i sin resväska. Sina favorit yogabyxor och sin matta. Har du en korkmatta från yggdrasilbysweden får du den enkelt med dig den på din resa. Troligen finns ju både matta och byxor att möjligen låna eller köpa på de ställena som är listade ovanför. Ibland kan de bara vara skönt att ha det man är van vid med sig. En vattenflaska, det gäller den också, det finns garanterat att redan på platsen. Det är otroligt viktigt att hålla koll på sin vätskebalans när man tränar och svettas i de varma klimatet Thailand är.

Yoga i Sverige

Har du inte möjlighet att åka till Thailand för att utöva yoga så kan en göra det hemma, på sitt vardagsrumsgolv, eller i grupp på en yoga klass. Det finns många instruktions videos på nätet med instruktioner på ett yoga pass.

Yoga Stilar

Det finns mängder av olika stilar inom yoga. Vilken som passar dig bäst går inte att avgöra innan du testat, prova dig fram genom att testa de olika stilarna.
Exempel på stilar som finns:

 • HATHA
 • VINYASA
 • KUNDALINI
 • YIN
 • ASHTANGA

Finns flera sidor man enkelt hittar om man söker vad skillnaderna är på de olika stilarna.

Vad man behöver till Yoga

Det krävs nästintill ingenting för att faktiskt börja med yoga. Det första du kan behöva är en yogamatta, vattenflaska och sedan är det passande kläder så som yogabyxor.

En yogamatta är inget en måste använda men kan så klart vara en bekvämlighet då det skapar en högre komfort och skönare grund att utöva sina ställningar och meditation på.

Hur en hittar rätt yogamatta i djungeln som finns där ut är kanske inte alltid enkelt. Det finns väldigt många olika aktörer inom den handeln. Enkelt kan en säga att det är lite som med stilarna, du får prova dig fram. Har du redan testat de vanliga, något tråkiga, gummimattorna? Då är det värt att prova är de ekologiska korkmattor från yggdrasilbysweden, deras mattor är av enastående kvalitet, snälla mot naturen och miljön, vilket jag anser att en ska ha i åtanke när du handlar saker på nätet nu för tiden. Vi alla behöver hjälpas åt att försöka minska angreppet på våran jord.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *